Poštovani sugrađani, sa zadovoljstvom vas obavještavamo da smo u prethodna dva dana imali priliku da po prvi put u našoj ustanovi uradimo operacije iz oblasti urologije laparoskopskim putem kao i neke iz domena opšte hirurgije koje su se do sada radile klasičnim, otvorenim pristupom.

U prethodna dva dana imali smo mogućnost rada na najsavremenijem laparoskopskom stubu 3D tehnologije za koji ćemo nastojati da postane dio naše standardne opreme.
Operacije su bile sljedeće: Laparoskopska apendektomija (operacija slijepog crijeva) kod djeteta od 4 godine, ligatura v.spermaticae zbog varikocele kod dječaka 12 i 11 godina kao i korekcija kongenitalne kurvature i hipospadije kod dječaka starosti 11 godina.
Operacije je vodio dječji hirurg-urolog dr Saša Radović uz asistenciju urološkog tima dr Emil Nasufović i dr Dejan Miladinović kao i hirurškog tima dr Nebojša Janjušević i dr Duško Miladinović, anesteziju je vodio dr Kenan Erović.
Svi pacijenti se uspješno oporavljaju i već nakon 24h su otpušteni na kućno liječenje i vraćanje svakodnevnim aktivnostima.
Ovo je još jedan u nizu pokazatelja da nastavljamo sa radom na unapređenju kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga našim sugrađanima i pacijentima iz okolnih opština, kao i kontinuiranu edukaciju ljekara i ulaganje u opremu.