Na osnovu inicijative koju je pokrenula bjelopoljska bolnica, Ministarstvo zdravlja je dalo saglasnost za formiranje onkološkog konzilijuma za pacijente sa sjevera Crne Gore. Tako će, umjesto odlazaka za Podgoricu, onkološki pacijenti moći da budu pregledani u Bijelom Polju.
”Konzilijum će imati karakter opšteg onkološkog konzilijuma i pokrivaće veliki broj onkoloških pacijenata iz osam opština sa sjevera Crne Gore (Bijelo Polje, Pljevlja, Berane, Rozaje, Plav, Andrijevica, Mojkovac i Kolašin), a održavaće se dva puta mjesečno u prostorijama Opšte bolnice Bijelo Polje, sa učešćem supspecijalista onkologije iz Institita za onkologiju KCCG Podgorica i ljekara hirurga, radiologa, patologa iz OB Bijelo Polje i na taj način, onkološkim pacijentima iz sjeverne regije Crne Gore zdravstvena usluga iz te oblasti biće dostupnija.” – kazao je direktor dr Kenan Erovic.
Zdravstvena zaštita onkološkim pacijentima biće bolja, a kako ističe direktor dr Kenan Erovic, rasteretiće se Istitut za onkologiju, smanjiti troškovi Fonda za zdravstveno osiguranje, jer ovi pacijenti zbog prirode bolesti moraju imati pratioca a tu su i putni troškovi zbog puta u KCCG.