Danas je u Opštoj bolnici Bijelo Polje svečano otvorena rekontruisana i savremeno opremljena Služba za laboratorijsku dijagnostiku. Projekat, vrijedan 700 hiljada eura, realizovan je zahvaljujući društveno odgovornim kompanijama, podršci Ministarstva zdravlja i Fonda za zdravstveno osiguranje.

Ministar, dr Vojislav Šimun, istakao je da je Opšta bolnica Bijelo Polje, pozitivan primjer uspješnih menadžerskih sposobnosti, zahvaljujući kojim, pored već završenih projekata, danas u ovoj sjevernoj opštini, imamo najsavremeniju laboratoriju, kakvu po uslovima imamo još u KCCG.

Direktor bjelopoljske bolnice dr Kenan Erović kazao je da je današnje otvaranje još jedna potvrda da ova ustanova krupnim korakom ide prema vrhu crnogorskog zdravstvenog sistema.

“Radi se o opremi poslednje generacije koju uveliko koristi Klinički centar Crne Gore sa automatizovanom trakom, a kod nas je instalirana prva integracija za imuno i biohemiju sto će doprinijeti brojnim uštedama i boljem kvalitetu pružanju usluga laboratorijske opreme.Ovom prilikom želim da se zahvalim našim donatorima, saradnicima koji su učestvovali u ovom projektu. To su Američka kompanija Abott laboratories,d.o.o. Osmi Red,privrednici iz Bijelog Polja,naši zaposleni,Ministarstvo zdravlja i Fond za Zdravstveno osiguranje.Ovaj projekat je bio osmišljen kroz sinergetski projekat , na način da se uključe donatori,angažovanjem raspoloživih sredstava, a sve u cilju poboljšanja  usluge nivoa zdravstvene zaštite iz pružanja usluge laboratorijske dijagnostike.

Direktor Fonda za zdravstveno osiguranje dr Vuk Kadić podsjetio je da su u saradnji sa direktorom Erovićem prethodnih godinu dana uspjeli da realizuju niz kapitalnih investicija, vrijednosti skoro preko pola miliona eura.

 

Ljekarska komora Crne Gore je na tradicionalnoj svečanosti koja je održana na Medicinskom fakultetu u Podgorici dodijelila godišnje nagrade najboljoj ustanovi, najboljem studentu kao i plakete doktorima za posebne zasluge iz oblasti medicine.

Na mjesečnom nivou uradi se oko 4.000 specijalističkih pregleda, ali Bjelopoljci i Bjelopoljke, zbog nedostatka kadra, najduže čekaju pregled kod neurologa i oftalmologa.
Bjelopoljska bolnica mjesečno obavi oko 120 operacija, što je povećanje u odnosu na prethodne godine, kao i oko 4.000 specijalističkih pregleda. Građani najbrojnije sjeverne opštine najduže čekaju pregled neurologa i oftalmologa, jer u ambulantama ordinira po jedan ljekar.

Juče je u prisustvu velikog broja zvanica svečano otvoreno rekonstruisano i potpuno opremljeno Odjeljenje pedijatrije u sklopu Opšte bolnice Bijelo Polje.

Juče su na svečanoj sjednici Skupštine opštine Bijelo Polje uručene nagrade “ 3 januar “. Direktor Opšte bolnice Bijelo Polje dr Kenan Erović jedan je od dobitnika najvišeg opštinskog priznanja.
Prenosimo integralno govor dr Erovića prilikom dodjele nagrade.
„ Poštovani odbornici lokalnog parlamenta, predsjedniče Skupštine, predsjedniče Opštine , članovi žirija, dragi sugradjani sve vas srdačno pozdravljam i čestitam Dan opštine 3 januar.
To je ujedno i dan kada je Bijelo Polje prvi put pobijedilo fašizam. Namjerno kažem prvi put jer je to opasan protivnik sa kojim se moramo boriti dok smo živi.
A spremnost da mu se suprostavimo moramo prenositi i na našu djecu.
Koristim priliku da pozdravim naše uvažene goste i i sve predstavnike lokanih samouprava koji su nas udostojili u uveličali najveći praznik Bijelo Polja.
Bez namjere da budem opširan želim samo da iskoristim priliku da se zahvalim kolegama i gradjanima koji su me kandidovali. NVO multimedijal Montegro ali i svim ostalim gradjanima koji su mi uputili
čestitke i podršku,lično,putem telefona i društvenih mreža.
Posebna zahvalnost članovima žirija jer je odluka bila jednoglasna. A za mene jedino tako donesena odluka ima puni smisao i važnost. U vremenu velikih podjela koje su nažalost prisutne u našem društvu postoje ljudi koji okupljaju.Poznajem takve ljude u svakoj vjeri, svakoj naciji a ako hoćemo i u svakoj političkoj partiji.
Posebnoj imponuje da ste jednom takvom jednoglasnom odlukom potvrdili da sam i ja jedan od tih ljudi.To je ono na šta sam posebno ponosan. Nadam se da je nagrada zaslužena, a kada to kažem ne mislim da je isključivo zaslužna moja malenkost, već zaista vjerujem da je dijelom zaslužan svaki zaposleni opšte bolnice Bijelo Polje.
Ovo je za mene i za sve nas u bolnici veliki podsticaj da nastavimo putem kojim smo zakoračali i koji svi prepoznajemo kao ispravan.
Obećavamo Vam da ćemo od naše bolnice napraviti respektabilan i moderan zdravstveni centar u svakom smislu.
Dok budem direktor ustanove kao i do sada trudiću se da jedino budemo posvećeni zdravlju naših gradjana kao neprikosnovenoj vrijednosti, a da sve naše razlike rasne, vjerske, nacionalne, političke, materijalne i svake druge moramo zaboraviti kada udjemo u bolnicu.
Ovaj princip mora važiti za sve zaposlene, ali i sve kolege, pacijente i sve ostale gradjane.
Takodje želim da se zahvalim svim donatorima, ljudima dobre volje , mojim bjelopoljcima koji su od samog početka prepoznali sve ono što se radi u opštoj bolnici.
Posebna zahvalnost , mojem prijatelju,prijatelju Bijelog Polja,Crne Gore filantropu g-dinu Hajrizu Brčvaku i fondaciji Hemias, humanitarnom fondu Hilal , Crkvenoj opštini,Islamskoj zajednici koji su brojnim donacijama pomogli da se nivo zdravstvene zaštite u našem gradu podigne kao i u modernim evropskim gradovima.
Dozvolite mi da na kraju čestitam na nagradi kolektivu fudbalskog kluba Jedinstvo , svima Vama da čestitam Novu godinu, a onima koji slave nastupajući Božić.
Za Vas imam samo jednu želju: Budite zdravi,svi i svakom smislu.
Novčanog dijela nagrade se odričem i biće uplaćen u humanitarne svrhe.
Hvala Vam i živjeli.“
Go to top