You are currently viewing Saopštenje za javnost

Saopštenje za javnost

Menažment Opšte bolnice Bijelo Polje održao je niz sastanaka sa ljekarima a u skladu sa epidemiološkom situacijom i reorganizacijom rada u bolnici , uslijed moguće importacije virusa COVID -19.

Formiran je krizni štab i usvojen Akcioni plan mjera koje podrazumijeva protokole i način funkcionisanja u slučaju pojave pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguće oboljevanje od Corona virusa.

Na osnovu preporuka Instituta za javno zdravlje, Ministarstva zdravlja i Vlade Crne gore, sprovedene su mjere prevencije koje podrazumijevaju smanjenje frekvencije pacijenata u bolnici . Uvedena je mjera zabrane posjete hospitalizovanim pacijentima, kao i odlaganje zakazanih ambulantnih pregleda na odredjeno vrijeme u cilju zaštite samih pacijenata kao i zaposlenih u bolnici.

Urgentni slučajevi i gradjani kojima je potrebna hitna medicinska pomoć biće primljeni po ustaljenom protokolu.

Sve mjere biće na snazi do trenutka dok se ne stvore uslovi za njeno ukidanje.

Mole se gradjani da slijede preporuke zvaničnih institucija u cilju prevencije i zaštite zdravlja. To podrazumijeva mjere ograničenja kretanja i okupljanja na javnim mjestima, kao i odgovarajuće preporuke koje se tiču održavanja higijene.

Menadžment Opšte bolnice Bijelo Polje

Komentariši