You are currently viewing Saopštenje za javnost

Saopštenje za javnost

U cilju istinitog informisanja , a povodom spekulacija koje su se pojavile u javnosti oko pacijenta S.C. ( 1966) koji je juče u ranim jutarnjim satima primljen u bjelopoljsku Opštu bolnicu i preminuo u kasnim vecernjim satima želimo da damo slijedeću informaciju:

Juče je u ranim jutarnjim satima u prostorijama hitne medicinske pomoći primljen pacijent S.C. iz Bijelog Polja sa respiratornim opstrukcijama. Nakon primarne obrade od strane ljekara HMP, upućen je u Urgentni blok radi dalje obrade I dijagnostike. Na osnovu procjene stanja pacijenta od strane ljekara I visoke suspekcije na Corona virus  ,pacijentu je uradjena epidemiološko trijažna anketa I preduzete sve mjere zaštite za transport do odsjeka za infektivne bolesti koji je predvidjen za pacijente sa sumnjom na Covid -19. U najbržem mogućem roku formiran je medicinski tim koji se sastojao od anesteziloga,specijaliste interne medicine ,reanimatologa I medicinske sestre. Pacijentu je uzet bris I obaviješten epidemiolog. Bris je poslat Institutu za javno zdravlje na analizu, I započeta intenzivna terapija s obzirom da se pacijentu stanje pogoršalo I da je stavljen na mehaničku ventilaciju . U ovoj situaciji su preduzete sve mjere lične zaštite ljekara i medicinskog osoblja , kao I korištena sva medicinska oprema za monitoring osnovnih životnih funkcija. U toku noći došlo je do naglog pogoršanja stanja, koje je I pored svih napora dežurnih ljekara dovelo do smrti pacijenta. U medjuvremenu stigao je rezultat testa na Corona virus koji je bio negativan, što je ukazalo da je otkazivanje životnih fukcija nastupilo uslijed Akutno respitornog distresa,u smislu prestanka respiratornih funkcija.

Takodje želimo napomenuti da smo u sklopu zakonske obaveze ponudili rodbini da se uradi obdukcija preminulog, što je rodbina odbila.

U uslovima u kojima se država i zdravstveni sistem bore protiv epidemije Corona virusa, krajnje je neodgovorno širiti paniku plasiranjem lažnih vijesti, koje dodatno uznemiravaju gradjane, i stvaraju pogrešnu sliku o zdravstvenih radnicima koji časno I odgovorno rade svoj posao.

MENADŽMENT OPŠTE BOLNICE BIJELO POLJE

Komentariši