You are currently viewing Ministar zdravlja u radnoj posjeti  Opštoj bolnici u Bijelom Polju

Ministar zdravlja u radnoj posjeti Opštoj bolnici u Bijelom Polju

Ministar zdravlja Crne Gore  Kenan  Hrapović boravio je danas u posjetu bolnici u Bijelom Polju. U razgovoru sa direktoricom Opšte bolnice dr Biserkom Bulatović i njenim saradnicima upoznao se sa aktivnostima u prethodnom periodu koji se tiču funkcionisanja ustanove i prilagodjavanja epidemiji Corona virusa.

Ministar Hrapović je dao punu podršku rukovodstvu bolnice i zaposlenim u njihovoj borbi sa virusom i rizicima koje nosi ta borba.” Ovih nekoliko mjeseci pokazali su značaj ulaganja u zdravstvo , kao i poboljšanje standarda zdravstvenih radnika. Ministarstvo zdravlja  će nastaviti svoje aktivnosti u pravcu podrške svim zdravstvenim ustanovama  i stvaranju preduslova za povećanje budžeta za zdravstvo kako bi zdravstvenu uslugu i  zaštitu podigli na još veći nivo”.

Direktorica opšte bolnice dr Biserka Bulatović upoznala je Ministra sa brojem pacijenata koji su liječeni u našoj ustanovi, kako kroz Covid ambulantu tako i kao “ čista bolnica “ koja je primala i liječila pacijente sa sjevera Crne Gore. Tako su u periodu od 01.07. do 24.08. ove godine hospitalizovana 804 pacijenta kojima je pružena zdravstvena uluga i zaštita. U istom periodu obavljena su 3027 pregleda sa konsultacijama . 

U narednom periodu nastavićemo borbu za očuvanje zdravlja naših pacijenata i trudićemo se da odgovorimo na sve izazove koji nam slijede u narednom periodu”. Kazala je dr Bulatović.

Opšta bolnica Bijelo Polje

PR Milan Veličković

Komentariši