You are currently viewing Ministar Šegrt u radnoj posjeti Opštoj bolnici Bijelo Polje

Ministar Šegrt u radnoj posjeti Opštoj bolnici Bijelo Polje

Pozitivan trend koji je započet u bjelopoljskoj Opštoj bolinici prije osamnaest mjeseci ima svoj kontinuitet, tako da je danas stanje u toj zdrastvenoj ustanovi daleko bolje u odnosu na raniji period, kazao je danas tokom radne posjete bolnici ministar zdravlja Budimir Šegrt.

Novi menadžment Opšte bolnice je, kako je istakao je Šegrt, proteklih godinu i po stvorio bolje prostorne uslove sa odgovarajućom opremom i obezbijedio kvalitetniji kadar što daje sigurnost i vraća povjerenje pacijenata u tu zdrastvenu ustanovu.
„ Protekle godine otvoreno je Interno odjeljenje u čiju rekonstrukciju je ministarstvo sa lokalnom upravom uložilo 130.000 eura. Paralelno sa tom investicijom rađeno je na otvaranju gastro-entrološki kabinet koji je u međuvremenu dobio savremenu opremu tako da sada u punom kapacitetu pruža usluge pacijentima iz bjelopoljske i okolnoh opština. U toku je izgradnja urgntne jedninice bolnice u kojoj će biti stvoreni bolji uslovi za rad ljekara i prijem pacijenata. Od danas poslije četrdeset godina uokviru bolnice postoji psihijatrijsko odjeljenje sa šest kreveta“, istakao je Šegrt.

On je podsjetio da je posljednjih osamnaest mjeseci dvanaest ljekara dobilo specijalizaciju iz raznih oblasti od kojih se značajan broj već vratio i obavlja poslove u punom kapacitetu. Zato, kazao je Šegrt, bolnica u Bijelom Polju, postaje kao i sve druge institucije državnog zdrastvenog sistema potpuno kompententna da pruži kvalitenu i sigurnu zdrastvenu zaštitu.
Svoju konstataciju ministar zdravlja zasniva na, kako je istakao, kvalitetnijoj organizaciji rada, boljim međuljudskim odnosima te većim nivoom tehnoloških i kadrovskih uslovova što je Opštu bolnicu u Bijelom Polju za veoma kratko vrijeme rasteretilo problema sa kojima se suočavala do prije godinu i po.
Takvo stanje potvrdile su: državna komisija koja je tokom protekle godine kontrolisala stanje u operacionom bloku i utvrdila na osnovu nalaza da je ono neuporedivo bolje u odnosu na nalaze iz 2008. godine. Takođe na inicijativu UNICEF-a ,komisija je istraživala stanje u porodilištu, konstatovano je da su sada na tom odjeljenju uslovi među najboljim u Crnoj Gori, istakao je ministar zdravlja.

Komentariši