You are currently viewing Donacija vjerskih zajednica radiološkoj službi bjelopoljske bolnice

Donacija vjerskih zajednica radiološkoj službi bjelopoljske bolnice

Povodom međunarodnog praznika posvećenom pravima žena, danas je u bjelopoljskoj Opštoj bolnici upriličila svečanost u znak zahvalnosti Crkvenoj opštini Bijelo Polje i Islamskoj zajednici, koje su donirale mamograf aparat za rano otkrivanje karcinoma dojke. Svečanosti je, osim predstavnika donatora, prisustvovao i predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić.

Na vrijednoj donaciji zahvalio se portparol Opšte bolnice Milan Veličković, koji je istakao značaj koji će ubuduće imati aprat negatoskop, poklon dviju vjerskih zajednica, u očitavanju radioloških snimaka kada je u pitanju mamografija. “Vrijednost aparata je pet hiljada i sedamsto eura, a nabavku su bratski, na jednake djelove, finansirale dvije vjerske zajednice, a aparat je doniran za potrebe Službe za radiologiju”, kazao je Veličković.

Istakao je da je mamografija kao djagnostička metoda, koja se koristi radi dijagosticiranja raznih oboljenja dojke, vrlo značajna, jer kroz ovu donaciju su zaokružili jednu cjelinu, kada se radi o mamografskoj jedinici u Službi radiologije… 

Komentariši